Killin yhdistys

killinkvtuki

TAIDETTA SUOMEN 100-VUOTISSYNTYMÄPÄIVÄN KUNNIAKSI

Noin 20 kehitysvammaista saapui Killin yhdistyksen järjestämään taidetyöpajaan. Taidetyöpaja oli ensimmäinen kahdesta ja se pidettiin 2. huhtikuuta Naantalissa.

Työpajassa taiteilijat ottivat purkeista värikkäitä, muovisia putkihelmiä ja asettivat niitä muoviselle alustalle vieri viereen. Taiteilijat saivat tehdä juuri sellaisen värisen ja sen kokoisen kuin halusi.

Oli hienoa seurata, miten keskittyneesti näppärät sormet valmistivat taidetta. Edes kahvin ja pullan tuoksu ei houkutellut jättämään työtä kesken. Joku teki isomman kiekon, toinen pienemmän. Helmien sommittelu alustalle oli jokaisessa työssä aivan häikäisevän hieno ja ainutkertainen! Kiitos naantalilaisten asumisyksiköiden henkilökunnalle taiteilijoiden paikalle tuomisesta.

Taidepajan vetäjinä olivat taiteilija Mailis Saralehto, tuottaja Marika Leinonen-Vainio ja valokuvaaja Kari Vainio.

Taideteos kootaan syksyllä työpajoissamme valmistuneista kymmenistä pienistä töistä. Kaikkien työt tulevat näyttelyyn josta  tulee kaunis ja iloisen värikäs! Suunnittelemme taidenäyttelyn avajaisia joulukuun 2017 alkuun. Kaikki taiteilijat ovat tervetulleita avajaisiin Naantalin kaupungintalolle.

Seuraava eli viimeinen taidetyöpaja pidetään 17.9.2017 Naantalissa. Vaikka et ole yhdistyksemme jäsen, niin olet tervetullut mukaan. Toivomme, että varsinkin asumisyksiköt Naantalin lähikunnista tulisivat silloin vuorostaan tekemään taidetta kanssamme.

Taideteoksen tekoa tukee taloudellisesti Naantalin kaupungin kulttuurilautakunta.

 

Killin yhdistyksen sihteeri, Elina Leino