Killin yhdistys

killinkvtuki

Puheenjohtaja Seppo Vainion ajatuksia Killin yhdistyksestä

Killin yhdistyksen toiminta ei piittaa lääkärin lausunnosta eikä jäsenen iällä ole väliä. Haluaisimme järjestää enemmän kaikkea kivaa myös alle 7 vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Aktiivijoukko joka pyörittää toimintaamme on kuitenkin pieni ja tekijöitä uuden toiminnan aloittamiseen on vaikea löytää. Valitettavasti yhdistystoiminta ei nykyään oikein kiinnosta nuoria äitejä ja isiä. Tämä ei ole ainoastaan Killin ongelma: valtakunnallinen Kehitysvammaisten Tukiliitto on huomannut tämän saman ongelman.

Urheiluseurat pystyvät tekemään talkoita ja heidän nuoretkin jäsenet kykenevät toimimaan yhdistyksen hyväksi. Suurin osa meidän jäsenistä eivät pysty.

Tulevaisuutemme on aktiivisten, terveiden jäsentemme varassa. Toiminta muutamissa alueemme kehitysvammayhdistyksissä on päättynyt kun ei ole enää tekijöitä. Olemme kiitollisia  avusta lähikunnille, yhdistyksille ja liikelaitoksille saamastamme tuesta. Tuki on meille tärkeä.

Tänä vuonna on yhdistyksemme 46. toimintavuosi. Meillä on suosittuja kesäleirejä, jotka antavat leiriläisille vuoden ehkä ainoan yhteyden mereen, rantasaunaan, kalastukseen, metsään, leirituleen ja ulkoleikkeihin. Ja leirillä olevien perheille ehkä mahdollisuuden lomailuun ja lepoon.

Järjestämme vuosittain paljon juhlia, matkoja, viikottaisia urheiluharjoituksia ja laulu-iltoja. Tapahtumat ovat osallistujille halpoja ja turvallisia. Tilaisuuksissa tavataan kavereita, joiden tapaaminen etäisyyksien vuoksi on monimutkaista tai liian kallista.