Killin yhdistys

killinkvtuki

Perhesirkuskerhossa on kivaa

Oletko tullut ajatelleeksi, että juuri sinä, kehitysvammainen lapsesi ja koko perheesi voisitte harrastaa sirkustelua yhdessä?

Soveltava sirkus sopii aivan kaikille. Siitä tulee hyvä mieli, siinä voi oppia uusia taitoja  ja kehokin on saa mukavasti liikuntaa. Turun Stainerkoulun liikuntasalissa kokoontuu joka toinen lauantai pienten kehitysvammaisten lasten perheitä sirkuskerhoon. Kerho on osa Kehitysvammaisten Tukiliiton Perheily-toimintaa.

Aloitamme aina kerhon alkupiirillä ja virittäytymisleikillä. Leikki on suunniteltu niin, että jokainen kerholainen saa olla luomassa leikkiä. Siksi se on hauska ja yllätyksellinen. Alkulämmittelyn jälkeen siirrytään harjoittelemaan akrobatiaa. Kuulostaa vaikealle, mutta ei se sitä ole. Tänään harjoittelimme karhunkäyntiä ja kierimistä. Isommat lapset ja innokkaimmat vanhemmat harjoittelivat myös sivuttaiskuperkeikkaa ja rapukävelyä. Seuraavana vuorossa oli välineiden käsittely. Tänään saimme kokeilla ja ideoida, mitä voi tehdä huiveilla, hula-vanteilla ja poilla. Laurin suosikki oli värikkäät sifonkihuivit. Niitä oli mukava tuoda kasvojen eteen ja katsella maailmaa sinisenä, punaisen ja keltaisena. Musiikki tuo oman ulottuvuuden. Saa tanssia musiikin tahtiin huivin hulmutessa.

Vaikka oma ja perheen yhteinen tekeminen on se kerhon juttu, niin on myös kiva katsoa toisten perheiden sirkustelua. Kerhossa teimme pienoisesityksen, jossa olemme vuoroin esiintyjinä ja vuoroin yleisönä. Siinä koemme ja jaamme yhteistä sirkustelun iloa.

Loppurentoutus on merkki, että kerho alkaa olla lopuillaan. Se on myös toivottu hetki, jossa on lupa rentoutua ja nauttia siitä, mitä kivaa olemme saaneet tehdä.

Perhesirkuskerhon ovat järjestäneet Killin-, Kaarinan ja Turun Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry yhdessä. Kerhon toteuttaa SirkusUnioni ja ohjaajina toimivat Marianne ja Marjut. Tämän syksyn kerho huipentuu joulukuussa yhdessä toteutettavaan esitykseen, johon kutsumme kerholaisten läheisiä. Vuonna 2016 kerho jatkuu kerran kuussa. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan sirkustelemaan, niin ota yhteyttä: Jaana Engblom, p. 044 0629 674.

 

Jaana Engblom