Killin yhdistys

killinkvtuki

NAANTALIN KEHITYSVAMMAISTEN ASUMISYKSIKKÖ (eli uusia koteja) SUOVUOREN PÄIVÄKODIN LÄHELLE.

Naantalin Aurinkosäätiön palvelutalossa asuu myös kehitysvammaisia. Tällä hetkellä asuntoja ei ole vapaana tässä palvelutalossa. Naantalissa on yli 20 kehitysvammaista jatka tarvitsevat  nyt tai lähivuosina uuden kodin jossa on henkilökunnan apua päivin öin.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö piti viimevuonna tilaisuuden jossa kertoi asumisyksiköstä. Tilaisuuteen viime vuoden elokuussa saapui noin  20 perhettä. Myöhemmin syksyllä  Kehitysvammaisten Palvelusäätiö teki "Elämän tilanteen kuvaus ja tulevaisuuden suunnittelu." kartoituksen. Selvityksen perusteella selviää asumisen- ja avun tarve uudessa kodissa eli  asumisyksikössä. Kenenkään ei ole pakko muuttaa jos ei halua ja pärjää nykyisessä kodissa.

Tähän Suovuoren kotiin eli asumisyksikköön tulee 15 asuntoa. Jokaisessa asunnossa asuu yksi asukas. Jokaisella on oma kylpyhuone ja tilaa n. 30 neliötä. Asunnot ovat yhdessä  kerroksessa ja muodostavat 3 viiden asunnon ryhmää. Hakulomakkeita on postitettu perheille tänä syksynä. Taloa aletaan rakentamaan tässä kuussa.Naantali kaupungin internet-sivuilla  on lisää tietoa rakennuksesta. Sivut löytyvät osoitteesta www.Naantali.fi Päätöksenteko/Esityslistat ja pöytäkirjat/Rakennuslautakunta.