Killin yhdistys

killinkvtuki

KILLIN KESÄKIERTUE TOTEUTETTIIN ILON JA SHANGHAIN VALOJEN TAHDISSA

 

Korona-kevään aikana netti on ollut täynnä virtuaalitempauksia. Kaikki eivät kuitenkaan kykene seuraamaan tai ymmärtämään etäjumppaa, etäkonserttia tai etäaskartelua. Kevät oli monelle yksinäistä ja hiljaista aikaa.

 

Killin Kehitysvammaisten Tuki ry päätti tuoda elävää musiikkia asukkaiden lähelle, omalle pihalle heinäkuussa. Lähes 200 kehitysvammaista läheisineen biletti iskelmälaulaja Annika Eklund trion tahdissa Naantalissa, Mynämäellä, Raisiossa ja Maskussa. Annika Eklundin vakuuttava laulu, Jussi Turusen ilmiömäinen kitarointi sekä Roope Kantosen suvereenit rytmit soivat yhteensä kuuden asumisyksikön pihalla. Innostunut yleisö nautti erilaisesta päivästä ja lauloi mukana. Sadesäiden jälkeen saimme nauttia myös auringon lämmöstä. Ainoastaan Tainiolan palvelutalon keikalla harmaat pilvet pelottelivat yleisöä, vaan eivät sentään haitanneet tahtia.

 

Asumisyksiköissä on eletty pitkään erityksissä. Toivottavasti konsertit antoivat uskoa hyvään arkeen, johon kuuluvat työ, työ- ja päivätoiminta, läheisten ja kavereiden tapaaminen, terapia, kuntoutus, harrastukset - uskoa luottavaiseen paluuseen kodin ulkopuoliseen maailmaan.

 

Tilaisuuksissa laulettujen yhteislaulujen ”Kun taas on aika auringon”, ”Sankarit” ja ”Toivotaan, toivotaan” sanoissa on monia viisauksia meille jokaiselle pohdittavaksi.

 

Teksti: Riitta Kantonen

Kuva: Riitta Varjonen