Killin yhdistys

killinkvtuki

KILLIN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY

Killin Kehitysvammaisten Tuki ry oli vuonna 1.1.2016 Suomen paikallisista kehitysvammayhdistyksistä (joita yhteensä 165 kpl. Lisäksi 4 valtakunnallista yhdistystä) jäsenmäärältään 11. suurin (268 jäsentä).

 Killin yhdistystä enemmän jäseniä oli: Valtakunnallinen yhdistys Me Itse ry, 1004 jäsentä, paikallisyhdistyksistä Tampereen KVT (770), Helsingin Kehitysvammatuki 57 (730), Oulun KVT (409), Turun Seudun KVT (407), Lahden Seudun KVT (328) ja Imatran Seudun KVT (320).

Suomi on jaettu tukipiireihin, joihin me paikallisyhdistykset kuulumme. Tukipiirejä Suomessa on 14. Killin yhdistys muodostaa 8 muun yhdistyksen kanssa Varsinais-Suomen Kehitysvammaisten Tukipiirin. Varsinais-Suomen Tukipiiriin kuuluu Killin lisäksi yhdistykset Halikosta, Kaarinasta, Laitilasta, Loimaalta, Salosta, Somerolta, Turusta ja Uudestakaupungista eli yhteensä 1258 jäsentä. Suurin tukipiiri on Uudenmaan Tukipiiri, 2419 jäsenellään.

Tukipiirien tehtävänä on välittää tietoa yhdistysten välillä ja järjestää sellaista toimintaa jäsenistölle mikä pienille yhdistyksille on hankalaa; hakea avustuksia, järjestää koulutusta ja tapahtumia ( esim. meillä lavatanssi-matka Ämyrille, Intti Tutuksi-päivät ja syksyisin omaisten seminaariristeily ).

Kaikki paikallisyhdistykset, valtakunnalliset yhdistykset ja tukipiirit kuuluvat Kehitysvammaisten Tukiliittoon jonka hallinto on Tampereella. Tukiliitto on Suomessa se asiantuntija jonka mielipidettä eduskunta kysyy kun valmistellaan kehitysvammaisia koskevia lakeja. Liitto pitää yhteyttä eri viranomaisiin ja ulkomailla oleviin järjestöihin. Tukiliiton lakimiehiltä jäsenet saavat neuvoja oikeusasioissa. Liitto järjestää kursseja kehitysvammaisille, omaisille, vapaaehtoistyöntekijöille. Tukiliitto myöntää apurahoja yhdistysten hankkeisiin. Tukiliiton asiantuntijat kehittävät Suomessa asuvien kehitysvammaisten pärjäämistä arjessa.

kirjoitettu maaliskuussa 2016, Elina Leino, sihteeri